Drie handige websites voor de zoektocht naar je Franse droomhuis

Herkennen jullie dit? Je komt eindelijk aan bij je vakantiebestemming. De omgeving is prachtig, de dorpjes zijn schattig en het huisje is fantastisch. Al snel denk je “dit zou ik ook wel willen” en je besluit om even voor de grap naar de lokale woningmarkt te Googlen. Je ziet een Ik Vertrek bouwval à €30.000,- en je bruist van de ideeën en ziet volop mogelijkheden. Voor je het weet breng je je hele vakantie door op zoek naar verborgen pareltjes. Het idee van je eigen Franse paradijs kan je niet meer los laten. Maar waar begin je in je zoektocht? Hieronder onze ervaringen met drie sites waar wij veel gebruik van hebben gemaakt.

1. seloger.com

Deze site kan je het beste met een soort Funda vergelijken. Makelaars en soms ook particulieren plaatsen hier hun advertenties, dus soms een beetje onoverzichtelijk. Ook al ben je niet op zoek naar een huis is het de moeite waard hier eens een kijkje te nemen. Wat voor foto’s en settings je soms aantreft is echt heerlijk om te zien. Tip voor de Franse verkoper van een woning; zet het wasrek even weg vóór je foto’s gaat maken ;).

2. gîtes.nl

Op deze website kan je toch enkel vakantiehuisjes huren? Niets is minder waar; via de “te koop” pagina vind je vakantiehuizen in de verkoop. Niet alleen vind je hier een mooi aanbod, het geeft je ook een goed beeld van de vraagprijzen t.o.v. de mogelijkheden. De prijzen van de woningen zijn vaak aan de hogere kant. Maar de huidige eigenaren zijn vaak Nederlanders en de woningen zijn (in de regel) goed onderhouden en/of gerenoveerd.

3. serviceimmo.nl

Het beste van twee werelden. Nederlandse makelaars, een goed netwerk en bovenal een goed portfolio van karakteristieke woningen. Je kan hier alles vinden; van woningen met zwembad die net gerenoveerd zijn tot een vervallen chateau of boerderij voor een “habbekrats”. Maar ook veel woningen die met een lik verf helemaal tot leven komen. Nog een voordeel; je kan via de makelaars meerdere woningen tegelijk bezoeken (wel zo handig als je maar een paar dagen de tijd hebt voor bezichtigingen).

En zo zit je opeens een maand later in de auto naar Frankrijk met een aantal geplande bezichtigingen. Volgende keer vertellen we je hoe we dit bezoek hebben voorbereid op dit tripje.